Archief
WOS Media

WOS Media

Voorlopig geen ontruiming gekraakte 'Chinees' in Poeldijk

De krakers in het voormalig Chinees restaurant aan de Voorstraat in Poeldijk mogen voorlopig in het pand blijven wonen, zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst op korte termijn van dit gebouw. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten aan WOS Media.

Politie en OM hebben contact gehad met de advocaat van de eigenaar en die van de krakers en zijn nu in afwachting van stukken die aantonen of de eigenaar op korte termijn een bestemming heeft voor het pand. Zolang daar geen duidelijkheid over is, wordt het pand niet strafrechtelijk ontruimd. "Een ontruiming die opnieuw tot leegstand leidt, is niet zinvol", aldus de woordvoerder.

De eigenaar heeft zelf ook nog de mogelijkheid om zijn pand civielrechtelijk te laten ontruimen. "De wijkagent bemiddelt bij het tot stand komen van een contact tussen de eigenaar en de krakers, zodat zij samen afspraken kunnen maken op welke termijn het pand ontruimd moet zijn."

Het voormalige wokrestaurant Kanton Paleis is sinds het najaar van 2017 niet meer in bedrijf. De uitbaters stopten ermee vanwege hun hoge leeftijd. In april kwamen er krakers in. Eén van hen liet vorige week weten 'volledig in zijn recht te staan'. De groep krakers, waarschijnlijk drie man, hoopt een akkoord te kunnen sluiten met de eigenaar en te mogen blijven totdat het pand verkocht of verhuurd is.

Categorieen:
Poeldijk 112