Archief

Muziek 's-Gravenzandse feestweek mag weer harder

Tijdens de feestweek in 's-Gravenzande mag de muziek na middernacht wat harder klinken dan vorig jaar. Het college van B en W heeft een nieuwe 'beleidsregel geluidsnormen bij buitenevenementen' vastgesteld. Daarin staat dat op twee dagen tot de eindtijd van een evenement de muziekknop tot 85 decibel mag worden opengedraaid. De overige dagen mag het geluidsniveau niet meer zijn dan 80 decibel.

Vorig jaar bepaalde de rechtbank na klachten dat de geluidsnorm tijdens de 's-Gravenzandse feestweek na middernacht niet hoger mocht zijn dan 75 decibel. Dat was namelijk de gemeentelijke beleidslijn zoals die in 2005 was vastgesteld. In het vergunningenbeleid was in de loop der jaren echter alleen de norm van 85 decibel (voor de uren vóór middernacht) gehanteerd. De uitspraak leidde korte tijd tot de nodige onzekerheid bij de organisaties van andere feestweken.



Het college wil vooruitlopend op het nieuwe evenementenbeleid voor dit jaar duidelijkheid scheppen en komt daarom met de nieuwe beleidsregel, zo schrijft B en W in een memo aan de gemeenteraad. Organisaties van evenementen die langer dan twee dagen duren, mogen zelf bepalen op welke dagen de hogere norm wordt gehanteerd. Het college gaat er van uit dat dit tijdens een feestweek op vrijdag en zaterdag zal zijn.

Categorieen:
's-Gravenzande Politiek