Archief
Google Streetview

Google Streetview

Pieter van der Plas zoekt ruimte in kerkgebouw

De fractie van D66 wil van het Westlandse college weten of die wil meewerken aan een uitbreiding van de Wateringse PKN-kerk De Lichtbron. De daardoor gerealiseerde ruimte kan dan gebruikt worden door de tegenoverliggende basisschool Pieter van der Plas.

De nieuwbouw van die school is pas in 2016 opgeleverd, maar nu al is er ruimtegebrek en het schoolpand zelf kan niet worden uitgebreid. De basisschool ziet zich genoodzaakt leerlingen les te geven in ruimtes als de docentenkamer of zelfs twee klassen samen te voegen in één lokaal. Tijdens de nieuwbouw werd gebruik gemaakt van de voormalige tuinbouwschool in de buurt, maar dat is nu niet mogelijk omdat dat gebouw aan een bouwbedrijf is verkocht om plaats te maken voor woningen.

Er is daarom samenwerking gezocht met De Lichtbron. Als dat gebouw wordt uitgebreid, dan kan de basisschool over drie extra lokalen beschikken. D66 wil weten hoe het nu staat met de plannen, waarvoor de aanvraag al bij de gemeente zou liggen, en op welke termijn de uitbreiding gerealiseerd kan worden. De fractie wijst erop dat ook de vernieuwde Wateringse basisschool de Hofvilla uit haar voegen barst en vraagt wat het college gaat doen aan de overvolle basisscholen.

Overigens was de gemeente al van plan om op de plek van de leegstaande Eendenburcht noodlokalen neer te zetten. Maar omdat er vleermuizen zijn gesignaleerd, heeft dat plan een vertraging van tenminste een jaar opgelopen.