Archief
WOS Media

WOS Media

Kleine groep 'feestgangers' bij gekraakte Chinees

Er zijn vrijdagavond rond 20.00 uur enkele tientallen mensen afgekomen op het (afgelaste) Facebook-evenement 'Wokken met krakers' bij voormalig Chinees restaurant Kanton Paleis aan de Voorstraat in Poeldijk. Enkele jongeren hadden tevens een partybus meegenomen. De sfeer was gemoedelijk, er hebben zich geen incidenten voorgedaan.

Onder de aanwezigen waren voornamelijk 'ramptoeristen' en fotografen. Na ongeveer tien minuten meldden ook enkele politieagenten zich om de sfeer te peilen en het gesprek aan te gaan met de feestgangers en twee krakers die naar buiten waren gekomen. De agenten lieten een van de mannen eerst de bus - waaruit harde muziek klonk - wegrijden, om ongeveer 20.30 uur werd de rest van de aanwezigen gevraagd te vertrekken.

Het Facebook-evenement werd eerder deze week aangemaakt als reactie op het nieuwsfeit, dat er zich krakers ophouden in het voormalige wokrestaurant. Enkele honderden mensen hadden zich aangemeld. Op advies van de politie werd besloten om het evenement te annuleren.

Categorieen:
Poeldijk 112