Archief
Google Streetview

Google Streetview

Bewoners Havenstraat: drempel oplossing tegen hardrijders

Bewoners van de Havenstraat, tussen de rotonde bij de Emmastraat en de Gantellaan, in Monster willen dat er snel een einde komt aan de vele hardrijders in de straat. Volgens hen is een verkeersdrempel de ideale oplossing. Maar bij de gemeente kregen ze slechts de suggestie handtekeningen te verzamelen en een verzoek bij B en W in te dienen.

Volgens de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW), die vragen heeft gesteld aan burgemeester en wethouders, is een dergelijke reactie "routineus en duidelijk gebaseerd op een 'standaardprocedure', waarmee geen recht wordt gedaan aan de ongerustheid en betrokkenheid van de bewoners. Als je de plaatselijke situatie kent (een drukke straat met gemengd woningen en bedrijven), doe je immers niet de suggestie om handtekeningen in de wijk te gaan ophalen."

Op de weg, die onlangs is opgeknapt, zou het verkeer de laatste tijd flink zijn toegenomen. Bewoners vrezen in de toekomst nog meer sluipverkeer, zodra er op de kruising van de Zwartendijk met de Emmastraat iets verderop een turborotonde wordt aangelegd.

GBW wil van burgemeester en wethouders weten, wanneer er een verkeersdrempel wordt aangelegd. Ook is de partij benieuwd hoe bewoners van onder andere de Havenstraat, de Emmastraat en de Kampschoƫrstraat worden betrokken bij de verkeersafwikkeling tijdens de aanleg van de nieuwe turborotonde.

Categorieen:
Monster Westland Politiek