Archief
WOS Media

WOS Media

Weg lijkt vrij voor arbeidsmigranten in Tiendweg-kantoor

Alles wijst er op, dat er inderdaad 76 arbeidsmigranten kunnen gaan wonen in het leegstaande kantoorpand naast het Carlton Hotel aan de Tiendweg in Naaldwijk. Om dit gerealiseerd te krijgen, zal eerst een extra etage op het pand worden gebouwd.

Het plan werd woensdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad verdedigd door de wethouders Karin Zwinkels en Cobie Gardien. De huidige regels bieden volgens hen de mogelijkheid om het kantoorpand gedurende een periode van tien jaar te laten gebruiken voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Volgens wethouder Gardien mag er zonder meer een etage op het kantoorpand worden gebouwd en is de bestaande parkeerruimte in de omgeving volgens de geldende normen voldoende voor de komst van 76 bewoners in het pand.

Provincie

De gemeente Westland wil voor enkele duizenden arbeidsmigranten onderdak gaan regelen in de komende jaren. Er zijn daartoe zestien locaties in beeld. Hierbij speelt de opstelling van de provincie een belangrijke rol, zo onderstreepte wethouder Zwinkels. Als voorwaarde voor de vestiging van 'Polenhotels' buiten de dorpskernen, verlangt de provincie namelijk dat gemeente ook in en dichtbij de kernen arbeidsmigranten huisvest. Het plan aan de Tiendweg is dus ook in dit opzicht belangrijk, liet Zwinkels blijken.

Gezien de bestaande regelgeving, is het verlenen van de vergunning op zich geen zaak van de gemeenteraad, maar puur een bevoegdheid van het college van B en W. Na publicatie van die vergunning kunnen belanghebbenden eventuele bezwaren indienen.