Archief
A4 bij Den Hoorn

A4 bij Den Hoorn

Batavier kritisch over verbreding van A4 Midden-Delfland

De stichting Batavier, die zich bezighoudt met het bewaken van de afspraken rondom Rijksweg A4 bij Midden-Delfland, is kritisch over de voorgenomen verbreding van de weg tussen Den Hoorn en Schiedam. Nu zijn er nog twee rijbanen aan aan elke kant, maar als het aan Rijkswaterstaat ligt, komt er aan beide kanten een strook bij. In 2020 neemt de minister van verkeer er een besluit over.

Volgens John Witjes van Batavier heeft nieuw asfalt altijd een aanzuigende werking. "Er zal meer verkeer over de weg gaan rijden. En dus meer herrie, meer licht, meer vervuiling. De leefomgeving in het Midden-Delflandgebied zal steeds meer onder druk komen te staan", betoogt hij.

Witjes vraagt zich dan ook af of er wel kan worden voldaan aan de milieuafspraken die bij de aanleg van de weg gemaakt zijn. "Wij vrezen dat er heel creatief gerekend zal gaan worden om aan de gestelde normen te voldoen. Het is toch van de gekke dat we in Nederland nog steeds denken mobiliteitsproblemen op te lossen door steeds meer asfalt aan te leggen."

De stichting roept belanghebbenden op om op 13 juni naar de informatieavond te gaan die Rijkswaterstaat organiseert in de Hoornbloem in Den Hoorn.