Archief
Stefan van der Meer

Stefan van der Meer

Natuurspeeltuin in Groene schakel bij Monster

Er wordt een natuurspeeltuin aangelegd in de Groene Schakel, het gebied tussen de Poelzone en de Plas van Alle Winden. Die wordt nog deze maand geopend. Dat schrijft wethouder Ouwendijk in antwoord op vragen van LPF Westland.

De LPF zag graag, dat er op de locatie van de voormalige camping Molenslag in Monster een natuurspeeltuin zou komen. Dit is echter niet mogelijk, omdat het gebied is ingericht als kalkarm grijs duin. "Vanwege het kwetsbare ecosysteem mogen mensen het gebied niet in, want zelfs geringe betreding kan de vegetatie verstoren", aldus Ouwendijk.

Kinderen uit Monster die toch in de natuur willen spelen, kunnen straks terecht op zo'n 2 à 3 kilometer afstand van de voormalige camping. Daar wordt volgens de wethouder een 'avontuurlijke speelplek van ongeveer 8.000 vierkante meter aangelegd. "Deze natuurspeeltuin is goed bereikbaar vanuit 's-Gravenzande en Monster. Half mei is de inrichting van deze natuurspeeltuin gereed en zal hierover actief worden gecommuniceerd", aldus Ouwendijk.