Archief
Diana de Bruijn 1

Diana de Bruijn 1

Ruim 100.000 man verwacht op strandopening Hoek van Holland

Het zal druk worden op Hemelvaartsdag in Hoek van Holland. De organisatie verwacht dat zeker 100.000 mensen de jaarlijkse strandopening zullen bezoeken. Zij moeten zich wel warm kleden, want de temperatuur maakt een flinke duik.

Op dit moment wordt alles in gereedheid gebracht voor een vlekkeloze strandopening. De paviljoens pakken uit met artiesten, de veiligheidsdiensten staan op scherp en vervoersmaatschappij RET komt met een aangepaste dienstregeling.

Het evenement begint donderdag om 10.00 uur met een braderie. In de loop van de dag klinkt bij de verschillende paviljoens de muziek. Kom je op de fiets? Er is een ruime fietsenstalling ingericht halverwege de Badweg. Bezoekers die met de auto komen, volgen de borden volgen via de route Dirk van den Burgweg, Schelpweg, Strandboulevard naar de beschikbare parkeerlocaties.

Vorig jaar was het weer van zomerser dan nu het geval zal zijn. "Als het maar droog blijft", zegt een woordvoerster van Beachclub Royal. Het KNMI verwacht donderdag wel een aantal periodes met regen. Met maximaal 15 graden ligt de temperatuur enkele graden beneden normaal.

200 hulpvragen

Vorig jaar kwam de EHBO in Hoek van Holland zo'n 200 keer in actie. Het warme weer in combinatie met drugs of alcohol zorgde voor veel onwelwordingen.

De ambulancediensten hebben in totaal zes mensen naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie werden toen zeker tien mensen aangehouden.