Archief
Jolanda van Wijhe

Jolanda van Wijhe

Waterpop heeft artiestenlijst (bijna) compleet

De organisatie van Waterpop heeft maandag de laatste drie namen bekendgemaakt van artiesten die op zaterdag 28 juli optreden in het Wateringse Hofpark. Het gaat om het Evil Empire Orchestra, Luwten en The Picture Books. Rest alleen nog de keuze voor de (regionale) openingsact.

Het uit België afkomstige Evil Empire Orchestra combineert psychedelica, souljazz en garagefunk in één band. De groepsleden hebben volgens de organisatie al pluimen verdiend bij Hooverphonic, El Tattoo del Tigre en Antwerp Gipsy Ska Orkestra.

Bij Luwten gaat het om singer-songwriter Tessa Douwten, die wordt ondersteund door de beats van Frank Wienk. Het Duitse duo The Picturebooks heeft zich toegelegd op hardrock die verzadigd is van bluesinvloeden.

Waterproof

Dan is er één naam nog niet bekend, namelijk die van de openingsact. Deze wordt elk jaar bepaald door de Waterproof-bandcompetitie en de ontknoping daarvan vindt komende zaterdagavond plaats in popcentrum Nederland 3 in Wateringen. De finalisten zijn het Cosmicat, James Burki, Mama Franko en The Redstone Circus.

Eerder maakte Waterpop al de namen bekend van Wulf, Blackbird, Channel Zero, Leif de Leeuw Band, Emma Bale, Projekt Rakija, Airwave, Blackwave en DJ Bombastic.

Waterpop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats. Naast muziek is er op zaterdag 28 juli ook straattheater en een kinderhoek. Het festival is gratis toegankelijk.

Categorieen:
Wateringen Cultuur