Archief

'Hier, hebben jullie dat bord weer terug!'

Op het sportcomplex aan de Tiendweg in Schipluiden stond zondagmiddag de dorpseer van Den Hoorn en Schipluiden op het spel in de zogeheten Derby der Derby's. Hoewel Den Hoorn de voetbalwedstrijd uiteindelijk nipt verloor, ging de ploeg niet met lege handen naar huis.

Rondom de in het verleden met veel emoties beladen competitieduels tussen deze twee kernen van Midden-Delfland werden herhaaldelijk wederzijds gekke dingen uitgehaald. Zo hebben de Schipluidenaren ooit een wegwijzer meegenomen, toen SV Den Hoorn verhuisde naar een nieuwe locatie.

Dat bord is weer boven water gekomen bij de sloop van een 'hok'. De Derby der Derby's - in het leven geroepen om de sfeer van de oude traditie vast te houden - was een mooie gelegenheid om het bord terug te geven.



Hoe zat het dan verder met die erewedstrijd? Wel, Schipluiden koerste af op een klinkende zege. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, genoot de thuisploeg van een 4-0 voorsprong. Vervolgens maakten de spelers van Den Hoorn nog drie doelpunten. Eindstand 4-3 voor Schipluiden.

Schipluiden wachtte de 'beker met de grote oren' en voor Den Hoorn als troostprijs de teruggave van de wegwijzer.

Categorieen:
Midden Delfland Sport