Handballers Quintus verliezen laatste wedstrijd van het seizoen

De heren van Wematrans/Quintus hebben de laatste wedstrijd in de play-offs niet in winst kunnen omzetten. In sporthal Elderveld bleek DFS Arnhem, nummer twee van de eredivisie, met 30-23 te sterk.

De nederlaag had geen consequenties omdat vorige week de kaarten al geschud waren in de play-offs voor twee plaatsen in de Bene-League. Hurry Up en Quintus blijven in de Bene-League actief. Houten en Arnhem gaan weer een jaar eredivisie tegemoet met in ieder geval de reserves van Quintus.

Quintus opende nog wel scherp tegen Arnhem en leidde zelfs met 7-4, maar Arnhem kwam terug in de wedstrijd en het ging gelijk op. De wedstrijd leek met een gelijke stand de rust in te gaan, echter vlak voor rust bepaalde de Heulse ploeg de ruststand op 14-13.

Na de pauze gaf Quintus niet thuis. Arnhem was scherper en wilde het seizoen met winst besluiten. In het eerste kwartier na rust bleef Quintus nog in het spoor van de thuisploeg: 19-18. Daarna was het gedaan met de koopman. Arnhem liep langzaam weg en met nog ruim zes minuten te spelen leidde Arnhem met 24-19. In de resterende minuten was het op bij Quintus en won Arnhem met 30-23.