Archief
ontwerp OD205

ontwerp OD205

Plan Elsenbosch mag doorgaan

De gemeente Westland kan het plan voor een vierde tak aan de rotonde bij de Naaldwijkse meubelboulevard (Bosweg) uitvoeren. De Raad van State heeft woensdag de bezwaren van een aantal omwonenden ongegrond verklaard. De bewoners maakten zich zorgen om aantasting van hun woon- en leefklimaat.

Het bestemmingsplan 'Elsenbosch' maakt het onder meer mogelijk dat het bedrijf Van den Bos Flowerbulbs, nu met de uitrit aan de Dijkweg, via deze rotonde wordt ontsloten. Verder zijn daar een benzinestation, een fastfoodrestaurant, een 'Polenhotel' en een kantoorgebouw ingetekend.

Een van de bezwaren van omwonenden betrof een nieuwe waterberging die achter een van de woningen voorzien is. Hierdoor zou een stuk grasland verdwijnen. Volgens de Raad van State zijn de alternatieven hiervoor door de gemeenteraad echter goed afgewogen.

Een naastgelegen bedrijf had ook willen ontsluiten via de rotonde, als alternatief voor de huidige, nogal 'ongelukkige' ontsluiting via het fietspad bij het kruispunt Rolpaal. Volgens de Raad van State wordt die situatie op zich niet beïnvloed door het plan Elsenbosch.