Archief
PvdA Maassluis 1

PvdA Maassluis 1

Maassluis lost problemen ijsbaan nog dit jaar op

De gemeente Maassluis gaat er nog dit jaar voor zorgen dat de ijsbaan-problemen op de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef worden opgelost. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PvdA-fractie.

Uit onderzoek is gebleken, dat het water op de atletiekbaan wegvloeit door kieren, waardoor de ijslaag zich niet over de gehele baan kan vormen. Wanneer de ijsvloer er eenmaal ligt, kan de baan alleen worden verbeterd door water vanuit de sloten toe te voegen met behulp van zware pompen.

Uit de antwoorden van de gemeente blijkt, dat in 2016 voor het laatst onderhoud is gepleegd aan de baan. Toen zijn de betonranden die lekkage kunnen geven ook dichtgekit. In 2017 bleek er opnieuw lekkage, maar die kon in verband met de weersomstandigheden niet meer worden verholpen.

Het college geeft nu aan, dat in de tweede helft van dit jaar maatregelen worden genomen om de baan waterdicht te maken. Daarnaast worden de betonranden jaarlijks vóór de wintermaanden gecontroleerd en waar nodig gedicht.

Categorieen:
Maassluis Politiek