Archief

Aankomend fractievoorzitter CDA blundert met mailbericht

Jenny Vermeer, beoogd fractievoorzitter van CDA Westland, is in verlegenheid gebracht door een mailbericht dat zij maandag verstuurde. Daarin stelt zij voor een cadeaubon van 1.000 euro te geven aan formateurs Martin Buitelaar en John Witkamp. Vandaag gaat ze door het stof.

De mail was bedoeld voor de fractievoorzitters van de coalitiepartijen, maar is per ongeluk ook naar raadsleden van oppositiepartijen verzonden. "Heel erg dom", noemt Vermeer dat. Zij wilde de twee formateurs bedanken voor hun twee weken durende inzet in de vorming van een coalitie. Vermeer gaat zich met haar fractie beraden over een passend cadeau. "Ik heb naar mijn fractie excuses gemaakt en de twee formateurs heb ik een mail gestuurd. Het spijt me".

De cadeaubon van 1.000 euro noemt zij persoonlijk nog steeds een mooi gebaar en ook verdedigbaar. "Als je weet hoeveel tijd die heren er in hebben gestoken. Als je dat omrekent naar het aantal uren, vind ik dit een schappelijk bedrag. Het is een hoog bedrag, maar ik had ze graag een weekendje weg gegund met hun vrouw".

De oppositiepartijen Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland (GBW), waarvan raadsleden ook in de geadresseerdenlijst waren opgenomen, schreeuwen moord en brand. Peter Duijsens van Westland Verstandig noemt het voorstel 'belachelijk, bizar en een typisch voorbeeld van de foute bestuurscultuur'. Kelly van Tol van GemeenteBelang Westland schrijft op Twitter: 'Dit bedrag is absurd. Mantelzorgers kunnen een waardering aanvragen van €100,- per jaar. €1000,- per formateur is geen extraatje meer! Niet in verhouding!'

De fracties van Westland Verstandig, GBW, Groen Links en PvdA willen de kwestie agenderen voor de raadsvergadering van 15 mei a.s.

Categorieen:
Westland Politiek