Archief
Monstersche Sluis

Monstersche Sluis

Maassluis mogelijk voorbeeld voor Milaan

De Monstersche Sluis in Maassluis wordt mogelijk als voorbeeld gebruikt voor de herontwikkeling van een sluis in Milaan. Een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoekt samen met de Vereniging Regio Water (VRW) of het succesverhaal van de eerste stad aan de Waterweg kan worden toegepast op de Chiuse Di Leonardo Da Vinci.

De Monstersche Sluis had jarenlang geen functie meer, maar geldt door de inzet van een groep vrijwilligers sinds kort weer als doorvaartroute tussen de Noordvliet en de binnenhaven in Maassluis. Dit zorgt voor een belangrijke impuls voor de vaarrecreatie.

Ook de sluis in het centrum van Milaan ligt er nu verlaten bij, terwijl deze vroeger een belangrijke functie had in het waterrijke kanalennetwerk van de Italiaanse stad. "Verschillende personen zouden graag de sluis en het omliggende gebied (her)opwaarderen als leefruimte, de historische waarde herscheppen en bewaren en de oude identiteit en het verhaal van Leonardo da Vinci doen herleven", aldus VRW. "De sluis en het omliggende gebied zou tevens goed kunnen functioneren als toeristische trekpleister."

Categorieen:
Maassluis Cultuur