Archief
het Hoekse Badje 1

het Hoekse Badje 1

Buitenzwembaden gaan weer open

De drie buitenzwembaden in onze regio zijn bijna gereed voor het nieuwe zomerseizoen. In het Hoekse Badje in Hoek van Holland wordt zaterdag vanaf 9.00 uur gezwommen. Zwembad de Waterman in Wateringen opent zondag om 13.00 uur de toegangspoort. Het buitenbad van De Hoge Bomen in Naaldwijk gaat op 1 mei open.

De openingshandeling van het zwemseizoen in Wateringen wordt verricht door burgemeester Agnes van Ardenne. Ze zal zelf niet het water induiken, maar symbolisch een bal inwerpen. Aan bezoekers dan de kunst deze bal als eerste te pakken. Vorige maand hielp de Westlandse gemeenteraad de Waterman de zomer door.

Ronald van Ombergen, de directeur van Sportbedrijf Rotterdam verricht de openingshandeling in Hoek van Holland. Voor de kleintjes is er een mini disco en de oudere zwemmers kunnen luisteren naar de liedjes van volkszanger Ed Summer. Zwemmen in Hoekse Badje is op deze dag gratis.

Vanaf 1 mei tot en met 14 juli is het buitenbad van de Hoge Bomen elke dag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Bij mooi weer (22 graden of hoger) is het buitenbad langer geopend.Op de woensdagavond is het zelfs extra geopend voor banenzwemmen, dit is van 19.00 tot 20.30 uur.