Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Gemeenteraad helpt De Waterman de zomer door

De gemeenteraad van Westland heeft ingestemd met het voorstel van het college van B en W om een budget van 75.000 euro beschikbaar te stellen om het Wateringse zwembad De Waterman dit jaar open te houden. Dit bedrag is nodig om onderhoudswerkzaamheden voorafgaand aan het badseizoen uit te voeren en de exploitatie sluitend te maken.

De 75.000 euro (waarvan later 25.000 euro terug moet komen uit de entreegelden) is onder meer nodig om de randen van het diepe zwembad te renoveren, reparaties aan het kleine bad uit te voeren en onderhoud te doen aan de technische installaties. Om de kosten te beperken, voeren de vrijwilligers van Stichting Waterman Natuurlijk de werkzaamheden zoveel mogelijk zelf uit. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat De Waterman medio mei weer open. Als er zich in het seizoen een tegenslag voordoet met aanzienlijke financiële gevolgen, zou dat tot directe sluiting van het bad kunnen leiden.

Het nieuwe college van B en W zal na de komende verkiezingen, aan de hand van de uitkomsten van de gehouden onderzoeken moeten analyseren of er kansrijke mogelijkheden zijn om De Waterman blijvend open te houden.