Archief
Van Zwet links

Van Zwet links

Pluktuin wint aanmoedigingsprijs Midden-Delfland

Een plan voor een eetbare pluktuin op de locatie van de natuurijsbaan aan de Vlaardingsedijk in Maassluis is beloond met de Aanmoedigingsprijs Midden-Delfland 2018. Initiatiefnemer Tom van Zwet van De Polderij uit Maassluis heeft de prijs en het bijbehorende geldbedrag van 750 euro in ontvangst genomen.

Volgens Van Zwet is de natuurijsbaan in de zomerperiode een ideale locatie voor een (deels eetbare) pluktuin met fruit en kleur- en geurrijke bloemen. "Een seizoenstuin die uitnodigt tot actief en recreatief gebruik."

De pluktuin maakt onderdeel uit van een totaalplan voor de Aalkeet-Binnenpolder, die Maassluis scheidt van het stedelijke Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Van Zwet wil het beboste gebied recreatief verrijken, met ook wandel- en fietspaden, een voedselbos, dieren (ook voor begrazing) en een informatie- en koffiepunt.

De Midden-Delfland Vereniging en de gemeente Midden-Delfland willen met de Aanmoedingsprijs de relatie tussen de stad en het platteland verder versterken. De andere mededingers waren Farm-I-see, de Groeneveldse Molen, Honey Highway, Kindermoestuin Schipluiden, Wim Warbout, Henk Tetteroo en Hoeve Avondrust.