Archief

Ook dit jaar betaald parkeren aan het Westlandse strand

Gratis parkeren op de Westlandse strandslagen zit er ook dit jaar niet in. In februari besloot de gemeenteraad om alle besluiten die met de kust te maken hebben, door te schuiven naar een nieuw college. En dat nieuwe college is er nog niet.

Raadslid Jan van Rossum van het CDA beseft dat hij geen kant uit kan nu. "We zitten vast aan een beheerder. Dus dit seizoen zal het afschaffen van betaald parkeren niet meer lukken", verklaart Van Rossum.

Op dit moment zijn er onderhandelingen tussen CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP over de vorming van een nieuw college. Bij GemeenteBelang Westland (GBW) kunnen de partijen sowieso aankloppen, als het gaat om afschaffen van betaald parkeren. GBW-fractieleider Remmert Keizer: "Het is niet meer van deze tijd. We hebben nergens in Westland betaald parkeren, dus dat moeten we aan de kust zéker niet doen".

Een andere tegenslag voor de strandbezoeker: bij Molenslag in Monster is nog altijd geen pinmogelijkheid. De pachter van het parkeerterrein laat weten een pinautomaat dit jaar niet aan te schaffen.

CDA en GBW gaan ervan uit, dat betaald parkeren aan de kust in het seizoen 2019 tot het verleden behoort. Ook LPF heeft eerder laten van het betaald parkeren bij het strand af te willen.

Categorieen:
Monster Westland Economie