Archief

Ondernemers ongelukkig met afsluiting Lierse Sportlaan

Ondernemers in de Hoofdstraat in De Lier zijn niet blij met de afsluiting van de Sportlaan en 't Perron. Daardoor zijn ze een stuk slechter bereikbaar en dat scheelt klandizie.

Vooral de dierenwinkel en lunchroom Bijzonder hebben last van de werkzaamheden. Zij zijn gevestigd aan de westkant van de Hoofdstraat, bij de kruising met de afgesloten Sportlaan. "Dat betekent dat als je nu de straat inrijdt er geen kip met een auto hier achterin komt", zegt Marcel Schuler van de dierenwinkel.

"We merken dat er veel minder mensen komen, omdat ze worden afgeschrikt door de wegversperring", weet Miranda van Roon van de lunchroom, die werkt met mensen met een verstandelijke beperking. "Het is leuk als wij onze mensen aan het werk kunnen houden. Het is nu vooral hangen aan de bar en dat willen we niet."

De werkzaamheden duren nog tot en met 18 mei. De winkeliers hebben inmiddels een vertegenwoordiger van de gemeente uitgenodigd. In dat gesprek is voorgesteld om het eenrichtingsverkeer in de Hoofdstraat om te draaien.

Categorieen:
De Lier Economie