Dames Quintus 8

Dames Quintus bereiken bekerfinale

Virto/Quintus heeft zich geplaatst voor de bekerfinale in Almere op Hemelvaartsdag. De Heulse ploeg versloeg Cabooter/Handbal Venlo met 35-26. In de finale treedt Quintus aan tegen regerend landskampioen VOC, dat Dalfsen met 35-24 versloeg. Twee jaar geleden kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen in de finale. Toen won VOC nipt (27-26).

In sporthal Craneveld kwamen beide ploegen elkaar voor de derde keer dit seizoen tegen. In Kwintsheul won de thuisploeg met 32-19 en op de laatste speeldag van het reguliere seizoen won Handbal Venlo met 27-26 van het tweede team van Quintus.

De wedstrijd begin een half uur later dan gepland, omdat de Heulse ploeg vertraging had opgelopen in het verkeer. Dit deerde de ploeg niet, want het leidde eigenlijk vanaf het begin de wedstrijd. In de openingsfase liep Quintus uit naar een 7-3 voorsprong, waarna Handbal Venlo terug kwam tot 9-8, maar in het laatste kwartier van de eerste helft wist Quintus een marge op te bouwen van vier doelpunten. De ruststand was 17-13 in het voordeel van de bezoekers.

Na de pauze wist de Limburgse ploeg de achterstand te halveren (20-18). Quintus kwam in het eerste kwartier na rust niet los van de taaie opponent, maar na een 23-20 voorsprong wist de Heulse ploeg in het laatste kwartier uit te lopen en de overwinning veilig te stellen. Quintus ging door waar Handbal Venlo vermoeid raakte en het verschil werd groter. De laatste tien minuten werden ingegaan met een 29-22 voorsprong. De wedstrijd werd gewonnen met 35-26.

Voor trainer/coach René Romeijn wordt het de vierde bekerfinale met de damesploeg van Quintus. De voorgaande drie edities leverde de beker op voor de Heulse ploeg.