Archief

VVD: 'Vooraf gemaakte afspraken tussen partijen zijn onzin'

Fractievoorzitter Gerard van der Wees van VVD Maassluis wuift de kritiek van Jan van der Maarel van de VSP op de coalitiebesprekingen weg. Volgens Van der Maarel zijn er voor de verkiezingen al afspraken gemaakt over de vorming van een coalitie tussen de vier landelijke partijen (CDA, VVD, PvdA en D66). Maar dat doet Van der Wees af als pertinente onzin: "Wat de VSP nu stelt is gewoon gebaseerd op onderbuikgevoel."

Volgens de VVD-fractieleider moet je altijd eerst afwachten welk signaal de kiezer afgeeft. Hij stelt dat de kiezer het beleid van de afgelopen vier jaar heeft beloond en dat er is afgerekend met de VSP die tussentijds uit de coalitie is gestapt.

Volgens Van der Wees ligt het niet direct voor de hand om met de VSP als eerste om tafel te gaan zitten: "Dan ga je toch eerst kijken naar de partners waar je een goede samenwerking mee hebt gehad." Hij voegt daar aan toe dat de kritiek van de VSP misschien nog wat voorbarig is: "We zijn nog maar in de eerste fase van het proces."

De vier partijen komen woensdagavond weer bij elkaar om te kijken of ze verder kunnen komen. Ook kunnen andere fracties nog ideeën aandragen voor in een nieuw coalitieakkoord, zodat dat akkoord zo breed mogelijk wordt gedragen.

Categorieen:
Maassluis Politiek