Archief
Jan van der Maarel

Jan van der Maarel

VSP absoluut niet te spreken over coalitiebesprekingen

De fractie van de VSP in Maassluis is in toenemende mate verbaasd en geïrriteerd over het verloop van de coalitiebesprekingen in de stad. De partij voelt zich miskend en aan de kant geschoven, nu de huidige coalitie mogelijkheden ziet om nog eens vier jaar verder te gaan met extra steun van D66.

Jan van der Maarel van de VSP stelt dat zijn partij en vier andere fracties vorige week meegedeeld kregen dat de huidige coalitie door wil, in wat was aangeduid als een tweede verkennende ronde van de coalitiebesprekingen. "In plaats van verkennen was er sprake van het meedelen van een voldongen feit", aldus Van der Maarel.

De ouderenpartij kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de vier partijen, te weten CDA, VVD, PvdA en D66, al vóór de verkiezingen afspraken hebben gemaakt over deze constructie. "De landelijke partijen geven er de voorkeur aan de lokale partijen achteloos aan de kant te schuiven. Ze hebben van de CDA-informateur zelfs niet de kans gekregen om met andere partijen van gedachten te wisselen, blijkbaar met instemming van VVD en PvdA." De VSP vindt dit een arrogante benadering.Dinsdagavond kreeg de VSP de vraag of zij nog zaken wilde inbrengen voor het coalitieakkoord. De partij heeft de informateur laten weten hieraan bij de huidige stand van zaken geen behoefte te hebben. "In deze opzet mogen we wel bouwmaterialen aandragen, maar anderen gaan het huis bouwen en bewonen. Dit komt het democratisch proces in de raad volgens ons ook niet ten goede", aldus Van der Maarel.

Categorieen:
Maassluis Politiek