Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Lierse verdachte in Mocro-maffiazaak blijft nog vastzitten

De politie onderzoekt nog de rol van de 31-jarige Lierenaar die zaterdag is aangehouden in verband met de liquidatie van Reduan B., de broer van een kroongetuige in de zogenoemde Mocro-maffiazaak. De rechter-commissaris heeft dinsdag de rechtmatigheid van de aanhouding van de Lierenaar getoetst en is ermee akkoord gegaan dat de man voorlopig nog drie dagen blijft vastzitten.

In de omgeving van de vermoedelijk gebruikte vluchtauto zijn twee vuurwapens aangetroffen, waaronder het vuurwapen dat bij de liquidatie zou zijn gebruikt. Op het andere wapen zijn DNA-sporen aangetroffen van de Lierenaar en van een 34-jarige Hagenaar die eveneens afgelopen zaterdag is aangehouden. Op grond van deze DNA-match worden beide mannen verdacht van medeplichtigheid.

De 34-jarige man uit Den Haag - en zijn 34-jarige vriendin uit Wassenaar die tegelijk met hem is aangehouden - zijn dinsdag voorgeleid en in bewaring gesteld op verdenking van wapenbezit. Deze verdenking is onder meer gebaseerd op het feit dat bij de doorzoeking van de woning - waarin zij samen verbleven - wapens werden aangetroffen. De al op vrijdagavond aangehouden 41-jarige man uit Hilversum wordt verdacht van moord en wapenbezit.

Het onderzoek naar de liquidatie is nog in volle gang, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben. Daarom zijn politie en OM terughoudend met het geven van meer informatie over het onderzoek.

Categorieen:
De Lier 112