Archief
Het met vraagtekens omgeven incident van 24 maart -Archief WOS Media

Het met vraagtekens omgeven incident van 24 maart -Archief WOS Media

Veel vragen rond betrokkenheid Westlander bij liquidatiezaak

Eén van de drie verdachten die vastzitten in verband met de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. uit de mocromaffiazaak, is de 31-jarige directeur van een tropische plantenkwekerij in De Lier. Volgens het Algemeen Dagblad hebben dna-sporen op één van de gevonden vuurwapens naar hem geleid. Familieleden van de man reageren verbijsterd op de aanhouding en vrezen dat er "ergens iets heel erg is misgegaan".

De Lierenaar is net als een 34-jarige Hagenaar afgelopen zaterdag opgepakt. Van beiden wordt dna gevonden op de wapens die zijn gevonden in de buurt van de vluchtauto van de 41-jarige Shurandy S., de verdachte van de liquidatie op 29 maart in Amsterdam. De Hagenaar zit vast omdat bij hem thuis wapens zijn gevonden. Afgelopen dinsdag wordt het voorarrest van de Lierenaar verlengd met drie dagen.

Grote vraag is of er een relatie is tussen de Lierse plantenkweker en liquidatieverdachte Shurandy S. Volgens de familie kunnen dna-sporen al "door een handdruk gaan rondzwerven".

Een mogelijke link zou volgens de familie kunnen liggen in het verkeersongeval in de vroege ochtend van zaterdag 24 maart van het bedrijf in De Lier. Een 29-jarige Hagenaar raakt daarbij met zijn auto in de sloot. De man kruipt uit zijn auto kruipt en vlucht het naastgelegen weiland in. Daar is hij later door de politie aangehouden, waarbij hij zich verzet.Anonieme familieleden van de 31-jarige Lierenaar die nu vastzit, vertellen in de krant dat hij heeft geholpen bij het uit het water halen van de automobilist en daar later nog bloemen voor heeft gekregen. Nieuwssite Regio15 meldt op de ochtend van het ongeval dat de man zelfstandig uit zijn auto is gekropen.

Categorieen:
De Lier Westland 112