Archief
Facebook

Facebook

Lentiz wil zo snel mogelijk uit gebouw aan Kastanjedal

Onderwijsgroep Lentiz is bang dat het slechte imago van het schoolgebouw aan het Kastanjedal in Maassluis ook effect heeft op de nieuwe mavo-opleiding die er moet komen. Volgens de Raad van Bestuur is het van cruciaal belang om zo snel mogelijk een ander gebouw te vinden voor Lentiz Revius mavo, om het initiatief te doen slagen.

Van de 80 geïnteresseerden voor nieuwe opleiding zouden zich slechts 25 leerlingen daadwerkelijk hebben inschreven voor het komende cursusjaar bij Lentiz Revius mavo. Dat schrijft Lentiz in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Gert Kant, noemt de cijfers tekenend.

Volgens Kant kiezen de andere leerlingen voor een mavo-opleiding buiten Maassluis. Vooralsnog zal de Lentiz Revius mavo gedurende het schooljaar 2018-2019 gehuisvest zijn in het gebouw aan het Kastanjedal. Prognoses wijzen volgens Lentiz uit dat een mavoschool in Maassluis een omvang kan bereiken van circa 350 leerlingen, mits alles goed geregeld is, zoals bijvoorbeeld huisvesting.

Ander gebouw

Lentiz wil zo snel mogelijk met het college van gedachten wisselen over de eventuele mogelijkheden om Lentiz Revius mavo op relatief korte termijn in een ander gebouw te huisvesten: "Gezien de signalen die ons de afgelopen weken bereikten over de invloed van het gebouw op de schoolkeuze van geïnteresseerde ouders en leerlingen lijkt ons dit van cruciaal belang voor het welslagen van dit op zichzelf kansrijke initiatief."

Vanaf 1 augustus 2018 start Lentiz Revius MAVO met zo'n 100 leerlingen, verdeeld over de klassen 1 t/m 4. De leerlingen die andere vmbo-stromingen dan theoretische leerweg volgen, moeten hun schoolcarrière elders vervolgen, zo kregen zij vorige week te horen. Het CDA is niet blij met het stoppen van Lentiz VMBO Maassluis en heeft er schriftelijke vragen over gesteld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen