Archief
Facebook 2

Facebook 2

CDA Maassluis niet blij met sluiting vmbo-school

CDA Maassluis is niet blij met de sluiting van Lentiz VMBO Maassluis. "Als er geen leerlingen meer zouden zijn, dan is het een logische stap. Maar we willen wel een breed aanbod van onderwijs in Maassluis," zegt CDA-raadslid Fred Voskamp tegenover de WOS.

Ongeveer een kleine honderd leerlingen hebben vorige week te horen gekregen dat ze op zoek moeten naar een andere school omdat het aantal leerlingen op de vmbo-school te gering is voor een breed leeraanbod. Zo kunnen ze naar bijvoorbeeld VMBO Maasland of het Geuzencollege in Vlaardingen. Alleen leerlingen die theoretische leerweg doen, blijven voorlopig in het gebouw aan het Kastanjedal.

Voskamp noemt de situatie die is ontstaan voor de leerlingen 'niet wenselijk'. "Maar aan de andere kant is het ook wel weer zo dat als je een nieuwe school kiest dat daar ook wel weer nieuwe vriendschappen zullen ontstaan. Maar het is natuurlijk niet zoals je het zou willen."

Of de gemeente nog veel kan doen tegen het besluit van Lentiz is maar de vraag, aangezien de gemeente slechts over de locaties gaat. "Wij gaan niet over het onderwijs an sich, maar we moeten wel kijken naar wat er kan. Het zou de gemeente sieren als ze er zoveel mogelijk aan doen om een breed onderwijsaanbod te behouden."

Eerder stelde het CDA al vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de situatie van het voortgezet onderwijs in Maassluis. Uit die vragen kwam al naar voren dat Lentiz de wens heeft om een mavo-opleiding op te zetten. Onduidelijk was nog wat dit voor de overige vmbo-stromingen zou betekenen.