Archief
Facebook 1

Facebook 1

Einde aan vmbo-school in Maassluis

De enige vmbo-school binnen Maassluis sluit per 1 augustus de deuren. Het Lentiz VMBO Maassluis krijgt te weinig nieuwe aanmeldingen binnen om een divers leeraanbod aan te kunnen bieden. Leerlingen zijn inmiddels door Lentiz op de hoogte gebracht van de sluiting. Alleen de leerlingen die theoretische leerweg volgen, gaan in het volgend schooljaar door in het gebouw aan het Kastanjedal.

Het gaat om in totaal een kleine honderd leerlingen die een andere school zullen moeten gaan zoeken om hun opleiding af te maken. Daarbij kan worden gedacht aan Lentiz VMBO Maasland of het Lentiz Geuzencollege in Vlaardingen. In het afgelopen jaar waren er slechts 30 aanmeldingen en vooralsnog hebben zich voor het nieuwe jaar maar 18 leerlingen bij de school ingeschreven, zo stelt een woordvoerder van Lentiz.

Al jaren loopt het leerlingenaantal van de school terug. Lentiz laat weten dat het op diverse manieren geprobeerd heeft om het aantal aanmeldingen te doen stijgen. Maar niets lijkt te hebben gewerkt. De school lijkt te kampen met een imagoprobleem. Basisschoolleerlingen blijken massaal voor andere vmbo-scholen in de regio te kiezen.

Reviusmavo

In het schoolgebouw aan het Kastanjedal start Lentiz vanaf het nieuwe schooljaar met Lentiz Reviusmavo, wat feitelijk een voortzetting is van de theoretische leerweg. Lentiz hoopt dat de mavo-afdeling in de toekomst in de buurt van het Reviuslyceum kan worden gehuisvest. Wat er dan met het schoolgebouw aan het Kastanjedal gaat gebeuren, is nog onbekend.

De docenten die betrokken zijn bij Lentiz VMBO Maassluis worden mogelijk ingezet op andere scholen van de Lentiz onderwijsgroep. Daarover wordt met de personeelsleden nog een gesprek aangegaan, waarbij ze geadviseerd en begeleid worden door Lentiz.