Archief
WOS Media

WOS Media

Drugsdealer moet celstraf uitzitten en zich inspannen voor "een passende dagbesteding"

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag een nu 24-jarige Naaldwijker wegens drugshandel veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De eis van het Openbaar Ministerie was achttien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Behalve de celstraf, heeft de rechtbank enkele bijzondere voorwaarden opgelegd: een meldplicht, een behandelplicht en een "inspanningsverplichting tot het vinden van een passende dagbesteding".

De Naaldwijker was op 21 november vorig jaar net een week uit de gevangenis voor drugshandel, toen hij werd opgepakt voor hetzelfde vergrijp. De officier van justitie nam het de man tijdens de zitting op 1 maart jl. kwalijk, dat hij direct na vrijlating zijn oude leven weer oppakte, "te meer omdat zijn criminele leventje al eerder heftig uit de hand was gelopen". De Naaldwijker was onder meer eerder betrokken bij een drugsruzie in het Honselse recreatiegebied De Wollebrand waarbij hij werd neergestoken. De officier wilde daarom tevens, dat de man de laatste twee maanden voorwaardelijke celstraf die de rechter hem eerder oplegde, nu gaat uitzitten. Deze eis werd donderdag door de rechtbank toegewezen.

De Naaldwijker werd in juli 2017 in zijn auto opgespoord na de melding van een drugsdeal. Bij het fouilleren blijkt dan dat hij in zijn broekzak een ponypack met cocaïne heeft zitten, ook in de auto liggen drugs. De man verzet zich vervolgens hevig bij de aanhouding. Aan een politieagent die daarbij lichtgewond raakte, moet hij een bedrag van 200 euro betalen, oordeelde de rechtbank donderdag.

De politie begreep in november dat de Naaldwijker al snel na zijn vrijlating zijn oude 'hobby' had opgepakt en startte een onderzoek. Bij een controle op 21 november weigerde de man uit de auto te stappen en gaf hij gas. Na een achtervolging door Naaldwijk wordt hij bij zijn woning aangehouden. Ook hierbij loopt een politieagent een verwonding op en ook aan die agent moet hij nu 200 euro betalen.