Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

OM eist celstraf tegen Naaldwijkse drugsdealer

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft donderdag 18 maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, geëist tegen een nu 24-jarige Naaldwijker. De man was op 21 november vorig jaar net een week uit de gevangenis voor drugshandel, toen hij alweer werd opgepakt voor hetzelfde vergrijp.

De Westlander wordt in juli 2017 in zijn auto opgespoord na melding van een drugsdeal. Bij het fouilleren blijkt dan dat hij in zijn broekzak een ponypack met cocaïne heeft zitten, ook in de auto liggen drugs. De man verzet zich vervolgens hevig bij de aanhouding. De man met wie hij in de auto zit, probeert nog snel weg te rijden. Die rijdt bijna een agent omver, voordat hij over de stoep via een lantaarnpaal en twee tuinhekjes tot stilstand komt. Dat gebeurde in de Prinses Beatrixstraat in 's-Gravenzande.

De politie begreep dat de Naaldwijker al snel na zijn vrijlating zijn oude 'hobby' had opgepakt en startte een onderzoek. Bij een controle op 21 november weigerde de man uit de auto te stappen en geeft gas. Wat volgt, is een achtervolging door Naaldwijk tot aan het huis van de verdachte, waar de man in zijn tuin wordt aangehouden. Om hem heen ligt de grond op dat moment bezaaid met geld, ponypacks en een telefoon. Bij later onderzoek worden ook nog zeven ponypacks, twintig telefoons en 23.238 euro aan contant geld gevonden in het huis, de tuin en de schuur.

De officier van justitie neemt het de man kwalijk dat hij direct na vrijlating zijn oude leven weer oppakte. "Temeer omdat zijn criminele leventje al eerder heftig uit de hand liep." De Naaldwijker was onder meer eerder betrokken bij een heftige drugsruzie in het Honselse recreatiegebied De Wollebrand waarbij hij werd neergestoken. Het OM wil daarom dat de man tevens de laatste twee maanden voorwaardelijke celstraf die de rechter hem eerder oplegde, nu gaat uitzitten.