Archief
N211 richting Den Haag dicht - foto Google Streetview

N211 richting Den Haag dicht - foto Google Streetview

Nieuweweg (N211) richting Den Haag dicht

De Nieuweweg (N211) is van maandag 12 maart 01.00 uur tot en met zondag 18 maart 22.00 uur richting Den Haag afgesloten. De afsluiting betreft het wegvak tussen de rotonde bij ABC Westland in Poeldijk en de Haagse Madepolderweg.

De N211 - tussen Poeldijk en Den Haag - wordt volgens de provincie 'superduurzaam'. Maar daar zijn veel aanpassingen voor nodig. De weg zal in zijn geheel een stuk opschuiven, zodat fietsers meer ruimte krijgen. Ook wordt de oever aangepakt.

De komende week moet het verkeer vanuit Westland omrijden via de Nieuweweg, Middel Broekweg en Veilingroute. Verkeer vanuit Den Haag rijdt over een tijdelijk wegvak op de Nieuweweg. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel langs de werkzaamheden. Ook bedrijven blijven volgens Zuid-Holland bereikbaar.

De N211 wordt volgens de provincie de 'meest energieneutrale weg van Nederland'. Zo zal deze warmte opwekken en energie leveren aan omliggende bedrijven. Hoe meer verkeer 's avonds over de weg rijdt, des te feller de verlichting zal branden. Bij minder verkeer dimmen de lantaarnpalen.

In oktober 2018 moet het werk aan de N211 klaar zijn.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen