Carry Wilmink

Poldervaart en Ophorst winnen in Midden-Delfland Halve Marathon

De Midden-Delfland Halve Marathon is zaterdagmiddag in een felle eindsprint gewonnen door Erwin Poldervaart. Hij versloeg op de streep Marcel de Vette. Bij de vrouwen won Carla Ophorst voor de vierde keer op rij.

Door de afwezigheid van Patrick Kwist zou deze halve marathon na drie jaar in elk geval bij de mannen een nieuwe winnaar moeten krijgen. De zege werd nu opgeëist door Erwin Poldervaart uit Spijkenisse die in 1.16.50 uiteindelijk 1 seconde sneller was dan Marcel de Vette uit Oud-Beijerland. Beste regio-atleet was Honselersdijker René van der Stap in 1.19.03.

Vergeleken met de tijden van de mannen, liep Carla Ophorst een rappe race. Haar tijd van 1.26.44 was sneller dan tijdens de voorgaande drie edities. Als tweede finishte Monique Leentvaar uit Vlaardingen, in 1.33.18.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Zoetermeerder Maarten van Zetten. Met zijn 33.11 had Van Zetten 41 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, Timo de Geus.

Snelste vrouw werd Dorine Elffers uit Leiden, in 41.08. Zij was 38 seconden sneller dan Natasja de Winkel (Voorne Atletiek).

De Midden-Delfland Halve Marathon had nu start en finish voor het eerst in Maasland, nadat alle voorgaande veertien edities edities in Schipluiden waren begonnen en geëindigd.