Handballers Quintus redden het net niet tegen Sasja

Na een goede wedstrijd moest Quintus toch toezien dat Sasja twee punten aan het totaal wist toe te voegen. De reserves van Quintus wonnen de streekderby van WHC.

Bene-League

De voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen leidde Wematrans/Quintus naar Sasja in Belgiƫ. Bij Quintus keken Alex Koop, Niels van Lier, Marc de Vreede en Max de Maat toe hoe hun teamgenoten het opnamen tegen Sasja. Of te wel een kwart van de normale wedstrijdselectie. Quintus deed zijn best maar moest toch een nederlaag slikken van 25-23.

Ondanks het gemis van deze spelers liet Quintus een goede wedstrijdinstelling zien en dat leidde tot een overwicht in de eerste helft. De openingsfase was nog gelijk opgaand (3-3), maar daarna wist Quintus langzaam weg te lopen van de tegenstander. Na ruim een kwartier spelen leidde de Heulse ploeg met 9-5. De grootste marge werd in de laatste tien minuten van de eerste helft behaald: 13-8. Enkele minuten later was het rust en was de voorsprong van Quintus drie punten: 13-10.

Na de pauze kwam Sasja beter in de wedstrijd en kroop het naar Quintus toe. Binnen het kwartier kwam Sasja langszij en was de tussenstand 17-17.Daarna was het de Belgische ploeg die de dans leidde. Sasja liep uit naar een marge van vijf treffers: 22-17. In de slotfase moest Quintus het doen met vormgever Ard Vollebregt. De middenopbouwer liep tegen een directe rode kaart aan na een ongelukkige actie, waarbij van opzet geen sprake was. Op dat moment had Sasja al een kleine voorsprong op de Heulse ploeg. Deze achterstand kon Quintus in de slotfase niet meer goed en verloor uiteindelijk met 25-23.

De opluchting was groot bij de reserves van Wematrans/Quintus na de winst op streekgenoot WHC. De punten zijn hard nodig in de strijd om de koppositie en voor een goed resultaat in de vierde periode. Na twee punten uit de vier voorgaande vier wedstrijden moest gewonnen worden van de Wings Hermes Combinatie. Dit lukte met een overtuigende 26-23 waarbij keeper Lars Hemmes zich van een goede kant liet zien in veel situaties.

De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 13-11. Na de pauze liep Quintus gestaag weg bij WHC, de winnaar van de eerste periode. Na een 18-14 tussenstand gingen beide ploegen de laatste tien minuten in met een 23-17 stand in het voordeel van Quintus. De wedstrijd werd met 26-23 gewonnen.