Archief
WOS Media

WOS Media

Start monitoring verkeersgedrag op kruispunt Opstalweg-Geestweg

In de week van 5 maart wordt het verkeer op het kruispunt Geestweg-Opstalweg in Naaldwijk op twee manieren gemonitord. Gedurende twee dagen worden er, vanuit één punt en 48 uur lang, video-opnames gemaakt. Ook is er een verkeerskundige expert aanwezig. Deze monitoring moet de verkeersbewegingen en het gedrag van de verkeersdeelnemers op het kruispunt in kaart brengen.

Eind 2017 zijn de werkzaamheden aan de Opstalweg en het kruispunt Geestweg-Opstalweg afgerond om de verkeersveiligheid te verbeteren. Voor de start van de werkzaamheden is aan omwonenden beloofd dit jaar te starten met het monitoren van het kruispunt.



Meetapparatuur

Op de Opstalweg en de Geestweg staan drie vaste meetlocaties om de intensiteit, het aantal voertuigen en snelheid te meten. Ook worden er op enkele locaties binnen het schoolzonegebied (30 km-zone) losse telapparaten voor metingen geplaatst om de verkeerssituatie rondom de school te monitoren.

Een verkeerskundig adviesbureau bekijkt vervolgens alle metingen om aan het einde van dit jaar aanbevelingen op te kunnen stellen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen