Archief

In het OchtendMagazine: Westlands, makkie an toch?

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het vanmorgen onder andere over de Regeling Kleine Culturele Initiatieven en over of er wel of geen wegwerkzaamheden rondom Sinterklaas en Kerst moeten plaatsvinden. En moh, plukkie al? We testten onze kennis van de Westlandse taal samen met Alphons de Wit.

Hoe goed ken jij de Westlandse taal? Doe de test met ons!

Hoe goed ken jij de Westlandse taal? Wij deden samen met Alphons de test van website Upcoming over typische Westlandse uitdrukkingen. Hoe hoog scoorde jij?



'Geen wegwerkzaamheden rond Sinterklaas en Kerstmis'

Als het aan de Westlandse raadsfracties van VVD en PvdA, ligt, worden er in de toekomst geen wegwerkzaamheden meer uitgevoerd in de periode rond Sinterklaas en Kerstmis. Dit moet voorkomen dat ondernemers tijdens deze drukke periode slecht bereikbaar zijn. De twee partijen dienen daarvoor dinsdagavond een motie in. We spraken met VVD raadslid en lijsttrekker Sander Zuijderwijk over de situatie.



Gemeente Westland stelt bedrag beschikbaar voor Regeling Kleine Culture Initiatieven

Vanaf nu is het mogelijk subsidie aan te vragen voor kleinschalige verbindende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur via de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. We spraken vanmorgen met Wendy van Es, coördinator Cultuurveld van Westland CultuurWeb over deze kwestie.

Categorieen:
Westland Algemeen