Handballers Quintus na thriller uitgeschakeld in bekertoernooi

De verrassing van het bekertoernooi viel in sporthal De Haamen in Beek waar Smezo/BFC na een ware thriller Wematrans/Quintus uit het bekertoernooi kegelde. Na 60 minuten handbal plus twee keer een verlenging van in totaal 20 minuten won de Limburgse ploegde slijtageslag met 35-34.

De promovendus in de eredivisie kon vrijuit spelen tegen Quintus, dat de favoriet was. BFC had direct het initiatief en stond de gehele wedstrijd voor en moest een enkele keer Quintus naast zich dulden. BFC opende met een 3-1 voorsprong. Quintus kwam langszij en na tien minuten was de tussenstand 3-3. De thuisploeg liep daarna uit naar een 9-6 voorsprong. In de laatste tien minuten voor de pauze wist Quintus het gat toch te dichten en was de ruststand 10-10.

Na de pauze gebeurde exact hetzelfde als in de eerste helft. BFC liep uit en Quintus moest weer in de achtervolging. Na ruim 45 minuten spelen leidde BFC met 19-16. Het werd een spannend laatste kwartier in sporthal De Haamen. BFC behield een kleine voorsprong tot in de laatste vijf minuten. Quintus knokte zich langszij. In de laatste twee minuten werd de stand 23-23 en daarna kwam Quintus voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong: 23-24. BFC wist in de laatste minuut toch een verlenging uit het vuur te slepen.

Met een 24-24 tussenstand gingen beide ploegen de eerste verlenging van twee keer vijfminuten in. Na de eerste verlenging leidde Quintus met 27-26. In de tweede verlenging kwam Quintus moeilijk tot scoren. BFC deed dit wel en met nog anderhalve minuut te spelen was de stand 27-27. Beide ploegen kwam daarna nog een keer tot scoren: 28-28. De laatste treffer van Quintus werd net voor affluiten van de scheidsrechters gemaakt.

In de tweede verlenging van wederom twee keer vijf minuten steeg de spanning tot het kookpunt. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Halverwege deze verlenging was de stand 31-31. De rust werd bereikt met een 32-31 voorsprong voor BFC. Na de pauze moesten de laatste vijf minuten de beslissing brengen. BFC nam een 34-32 voorsprong en dat was voor Quintus de genadeslag. Dit gat wist de Heulse ploeg niet meer te dichten en verloor uiteindelijk met 35-34.