Archief

Zaalhandbal heren: Westlandia haalt uit; Quintus 2 heeft offday

Westlandia behaalde als enige regioploeg een overwinning. Het haalde flink uit tegen het tweede team van Oliveo. Quintus redde het niet tegen BEVO. De reserves van Quintus hadden een offday en verloren van Havas.

Beneleague

In strijd om plaats vier behaalde Herpertz/BEVO twee belangrijke punten op bij Wematrans/Quintus. De Limburgse formatie strijdt met onder meer met Lions, Aalsmeer, Hasselt en Volendam voor drie tickets voor de final four. BEVO was beter en versloeg Quintus met 34-24. De ruststand was 17-9 in het voordeel van de Limburgse bezoekers in de Eekhouthal. Quintus wekte hard, maar BEVO was gewoon de betere ploeg. De Heulse ploeg blijft hekkensluiter. Ard Vollebregt en Rick van Ravensteijn scoorden ieder zes keer. Lex Dofferhoff trof vijf keer doel.

Eerste divisie

In de strijd om het kampioenschap hebben de reserves van Wematrans/Quintus dure punten laten liggen tegen Havas De verrassende winnaar van de derde periode trakteerde de bezoekers in Almere op de grootste nederlaag van het seizoen. De Heulse ploeg had een totale offday en verloor met 31-21. Havas liet zien dat het in vorm is richting de play-offs. Met nog vier wedstrijden te gaan spelen zowel koploper Kras Volendam 2 en Quintus nog tegen WHC, Nieuwegein en Olympia'89. Volendam treft volgende weke eerst Havas. Quintus ontvangt streekgenoot WHC. Het derde team van Fiqas/Aalsmeer doet ook nog mee m het kampioenschap, maar kan bij winst niet promoveren. De strijd om rechtstreekse promotie gaat tussen Quintus en Volendam.

Hoofdklasse C

Voor de vierde keer dit seizoen wist WPK/Westlandia 40 of meer treffers te scoren. In sporthal De Pijl moesten de reserves van Oliveo er aan geloven. De hekkensluiter werd met een 42-21 nederlaag terug naar Pijnacker gestuurd. Westlandia verdedigde goed en was veel succesvol met break-outs. De ruststand was 20-10 en was de wedstrijd dus al gelopen. Terry Zuyderwijk trof maar liefst 19 keer het net bij de tegenstander. Door deze overwinning doet Westlandia goede zaken met het doelsaldo, dat beslissend gaat worden in de strijd om het kampioenschap met Helius.



Categorieen:
Sport