selectie VELO 4

Zaalhandbal dames: VELO wint derby van Westlandia

VELO heeft de derby tegen Westlandia gewonnen. Verburch moest de overwinning laten aan Nieuwegein. De reserves van Westlandia wonnen nipt van Heerle. Quintus heeft overeenstemming bereikt met de tegenstander in de Challenge Cup over de te spelen wedstrijden.

Europacup

Virto/Quintus speelt in de kwartfinale van de Challenge Cup een uit- en een thuiswedstrijd tegen HC Lokomotiva Zagreb. Zondag 4 maart wordt de heenwedstrijd in Kroatiƫ gespeeld, aanvang is 18 uur. De return is een week later op zaterdag in de Eekhouthal. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur. Quintus zal de competitiewedstrijden tegen Foreholte (thuis) en Handbal Venlo (uit) door de weeks moeten gaan spelen.

De wedstrijd tussen de twee streekgenoten Veneco/VELO en WPK/Westlandia is gewonnen door VELO. De Wateringse ploeg behoudt hierdoor de derde plaats op de ranglijst. In de onderste regionen blijft het spannend tot op de laatste speeldag, want zeven ploegen kunnen nog op de onderste twee plaatsen terecht komen waaronder Westlandia, Verburch en Hellas. Westlandia en VELO ontliepen elkaar in de eerste helft niet. Aan de Noordweg ging Westlandia na het eerste half uur met een voorsprong de kleedkamer in: 16-17. Na de pauze ging het in de eerste fase nog gelijk op. VELO voerde het tempo op en kon uitlopen mede doordat Westlandia 12 minuten lang niet tot score wist te komen. De defensie van VELO stond in die periode goed. VELO liep na een 26-24 voorsprong uit naar een ruime overwinning van 35-26.

Verburch wist eveneens niet tot winst te komen. In de Jan van der Valk sporthal kwam Nieuwegein op bezoek. De bezoekers gingen met twee belangrijke punten naar huis na de 27-23 overwinning. Verburch incasseerde zeven twee minuten tijdstraffen tegenover drie voor de bezoekers. Nieuwegein is terug te vinden op plaats zes met 15 punten en lijkt redelijk veilig. Daarna volgen United Breda en MIC (won van Breda) met twaalf punten. Hellas en Oliveo (won van Hellas) hebben ieder elf punten. Westlandia en Verburch sluiten de rij met 10 punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan speelt Verburch nog tegen directe concurrenten Hellas, Westlandia en Oliveo. Westlandia heeft ook drie wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma, namelijk UnitedBreda, Oliveo en natuurlijk ook Verburch. De onderste zes ploegen komen elkaar in rechtstreekse duels tegen. Een spannend slot!

De reserves van WPK/Westlandia konden na twee nederlagen eindelijk weer juichen voor twee punten. Tegen Heerle haalde de Naaldwijkse ploeg de zevende overwinning van het seizoen. Het was een moeizame overwinning, want het werd een nipte 25-24 zege. De ruststand was ook al in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg: 9-10. Door deze tweepunter loopt Westlandia verder weg van de onderste plaatsen.