Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Gooische Tokkies winnen Lierse voorronde NK Legpuzzelen

De zaterdagavond in De Lier gehouden voorronde voor het NK Legpuzzelen 2018 is gewonnen door het uit Laren afkomstige team Gooische Tokkies. In gebouw De Rank slaagden zij er in de puzzel van duizend stukjes te voltooien in net iets meer dan 1 uur en 30 minuten.

Hoewel legpuzzelen in veel gevallen een individuele bezigheid is, gaat het bij het NK - en daarom ook bij de voorrondes - om teams van vier personen. Elk team krijgt een tafel toebedeeld en een niet te voren bekendgemaakte puzzel. In De Lier ging het om 'De Elfstedentocht'van Jan van Haasteren.



Aan deze voorronde werd door 52 teams - dus in totaal 208 personen - deelgenomen. Op de tweede plaats eindigden de Maasdijkse Stukken. Het gaat hier om de vriendinnen Fiory, Joyce, Marlies en Marisca. Met hun 1.34.05 vestigden zij het eerste Westlands record 'Legpuzzel 1.000 stukjes'. De vijf beste teams van deze avond mogen volgende maand deelnemen aan het nationaal kampioenschap.

Het NK Legpuzzelen wordt op zaterdag 24 maart in Roelofarendsveen gehouden. Het eerste Nederlands kampioenschap was vorig jaar zodanig aangeslagen, dat er dit jaar zes voorrondes zijn gehouden. De voorronde in De Lier was de laatste in de rij.