Archief
Signbiblio

Signbiblio

Gemeenteraad Maassluis wil van het gas af

Een meerderheid van de Maassluise gemeenteraad wil van het gas af. Daartoe wordt volgende week een voorstel ingediend door D66, CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie, Maassluis Belang en Fractie van den Hoek. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar nieuwbouwprojecten, maar ook naar de al bestaande bebouwing in de stad.

In het voorstel wordt het college van burgemeester en wethouders gevraagd om vanaf nu gasloos bouwen als uitgangspunt na te streven voor woningen en zo mogelijk ook voor industriƫle gebouwen. Ook willen de raadsfracties dat het college in gesprek gaat met initiatiefnemers van lopende bouwprojecten om te kijken of aardgasvrij bouwen alsnog mogelijk is.

De raad wil zelfs nog verder gaan en in kaart laten brengen wat de mogelijkheden zijn om bestaande wijken gasvrij te maken. De partijen dragen het college op om de raad binnen 6 maanden te informeren over wat er mogelijk is om die wens te realiseren. De Tweede Kamer besloot eind januari dat gemeenten zelf mogen bepalen of bij nieuwbouwwoningen een gasaansluiting wordt gerealiseerd.

Categorieen:
Maassluis Politiek