Archief

Koor Geen Gehoor eert het Westland met nieuw lied

Voor wie echt niet kán zingen, maar zo graag zou wíllen, is er Koor Geen Gehoor. En wie zich nu aameldt voor dit koor vol valse nachtegaaltjes, valt met de neus in de boter. Het Westlandse koor is namelijk net bezig met een nieuw nummer.

Op de melodie van 'Aan de Amsterdamse grachten' is onlangs het lied 'Aan dat mooie oude Westland' geschreven. Dinsdagavond klonk het weer in zalencentrum Fata Morgana in Monster, waar de zangers en zangeressen wekelijks repeteren.

Vanuit het koor, dat nu het derde levensjaar ingaat, klonk steeds meer de roep om met eigen materiaal aan de haal te gaan. Daarom is er nu een ode aan het Westland. "Dit doet mij heel veel", zegt koorlid Aron Scheffers met wat emotie in zijn stem. "Ik ben een trotse Westlander in hart en nieren. Dat mogen wij met z'n allen uitdragen".

Ook het publiek waardeert het nieuwe Westlandlied. Joop Alleblas heeft het nummer mede geschreven: "Bij een optreden in Poeldijk zaten de oudjes met tranen in hun ogen vanwege de nostalgische invloed dat het lied op hen had."

Koor Geen Gehoor geeft meerdere optredens per jaar. Zo zijn ze graag geziene gasten op het Westlands Korenfestival in Naaldwijk. En als het aan Aron Scheffers ligt, mag ook het Koninklijk Huis zich snel op een optreden verheugen.

Koningin Máxima opent in maart het World Horti Center. Scheffers: "Wij houden ons meer dan aanbevolen om dit mooie Westlandse lied daar ten gehore te brengen." Nico Meijer, de geestelijk vader van het koor, vult hem aan: "Ik heb begrepen dat er voor de opening geld beschikbaar is, dus wij zijn beschikbaar!"