Archief
Van Haersma Buma

Van Haersma Buma

36 kandidaten voor nieuwe dijkgraaf in Delfland

Er hebben zich 36 kandidaten gemeld voor de functie van dijkgraaf in het Hoogheemraadschap van Delfland. Acht daarvan zijn vrouw en 28 man. Een vertrouwenscommissie gaat nu verder selectiegesprekken met hen voeren.

Naar verwachting wordt de naam van de nieuwe dijkgraaf nog dit voorjaar voorgedragen. Die naam wordt daarna naar Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland gezonden. GS zendt deze, vergezeld van hun beschouwingen, aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Manita Koop, voorzitter van de vertrouwenscommissie: "Ik ben blij met de zeer hoge kwaliteit, de diversiteit in achtergrond, met kandidaten die binnen het openbaar bestuur werkzaam zijn en gegadigden van buiten de overheid. Wij hebben als vertrouwenscommissie echt wat te kiezen."

De huidige dijkgraaf Michiel van Haersma Buma stopt per 1 juni dit jaar, zodat een nieuwe dijkgraaf kan worden ingewerkt voor de waterschapsverkiezingen in maart 2019. Net als een burgemeester bij een gemeente wordt een dijkgraaf een keer in de zes jaar door de Kroon benoemd. Hierbij wordt het advies gevolgd van de leden van de verenigde vergadering. Van Haersma Buma, die lid is van de VVD, is sinds 2007 dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Categorieen:
Politiek