Archief

Westlandig Verstandig wil nu al aansprakelijkstelling Van der Tak

Oppositiepartij Westland Verstandig wil, dat oud-burgemeester Van der Tak nu al aansprakelijk wordt gesteld voor de financiƫle schade die de gemeente Westland in de 'kwestie Kwekers in de Kunst' zal leiden. Fractievoorzitter Peter Duijsens wil die aansprakelijkstelling uitbreiden met de direct betrokken wethouders, zo heeft hij zondagochtend aangekondigd.

Duijsens reageert hiermee op uitlatingen van de penningmeester van Kwekers in de Kunst, dat de organisatie het verstrekte voorschot van 40.000 euro niet aan de gemeente wil terugbetalen en tevens een procedure zal starten voor het alsnog uitbetalen van de nog niet ontvangen 60.000 euro. En bij die claim zal het niet blijven, omdat er nog meer geld zou zijn beloofd, aldus Duijsens.

Westland Verstandig vindt dat de oud-burgemeester fout gehandeld heeft en met hem in ieder geval de CDA-wethouders De Goeij en Duijvestijn. Duijsens zal maandag bij waarnemend burgemeester Van Ardenne het verzoek indienen om in ieder geval "de oud-burgemeester en de meest betrokken wethouders" persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de schade die de gemeente lijdt en zal gaan lijden door hun handelen.

Categorieen:
Westland Politiek