Archief

Van der Valk-hotel Harnaschpolder in 2020 open

Het nieuwe Van der Valk-hotel in de Harnaschpolder in Den Hoorn gaat niet al in 2019, maar halverwege 2020 open. Dat werd donderdag duidelijk, toen wethouders Piet Houtenbos en Hans Horlings van Midden-Delfland de definitieve erfpachtovereenkomst tekenden met de ontwikkelaar van het hotel. De bouw van Hotel Delft A4 start naar verwachting begin volgend jaar.

Het viersterrenhotel komt aan de oostzijde van de A4, ter hoogte van afslag 12 (Den Haag-Zuid). Er wordt nog druk gewerkt aan het ontwerp, maar al wel bekend is dat het hotel vanaf de snelweg goed zichtbaar zal zijn. Voor gasten van het hotel worden circa 350 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het hotel krijgt een luxe uitstraling en er zal er veel aandacht zijn voor duurzaamheid.

"De locatie van het hotel ligt heel gunstig ten opzichte van grote steden als Den Haag en Rotterdam", aldus wethouders Houtenbos en Horlings. "Maar ook een bezoek aan ons groene Midden-Delfland kan straks eenvoudig gecombineerd worden met een verblijf bij Van der Valk. En we zijn blij dat het restaurant ook oog heeft voor regionale slow-food-gerechten, in de geest van ons Cittaslow keurmerk."