Archief
Google Streetview

Google Streetview

Het Spectrum wordt omgebouwd tot appartementencomplex

Het huidige schoolgebouw van Het Spectrum aan de Fenacoliuslaan in Maassluis wordt omgebouwd tot circa negen appartementen met daarnaast een parkje. De gymzaal aan de naastgelegen Wassenaer van Obdamstraat moet wijken voor drie woningen. Dat heeft het Maassluise college van burgemeester en wethouders besloten.

Daarmee is er een nieuwe bestemming gevonden voor het monumentale schoolpand. Er is ook overwogen om het gebouw te transformeren tot multifunctionele accommodatie, maar bij de gemeente zijn geen partijen bekend zie interesse hebben om het pand zelfstandig te exploiteren zoals bijvoorbeeld wordt gedaan bij De Machinist in Rotterdam.

Op de plek van de gymzaal zouden overigens niet drie maar zes woningen kunnen worden gebouwd, maar vanwege de hoge parkeerdruk en het weinige groen in de wijk, is besloten om het bij drie te houden. Zo ontstaat ruimte voor meer parkeerplaatsen en een parkje. Daarbij wordt ook het Fenacoliusplein opnieuw ingericht.

Het huidige bestemmingsplan biedt overigens niet de ruimte voor de geplande herontwikkeling van de schoollocatie. Hiervoor zal een zogeheten ruimtelijke-ordeningprocedure moeten worden doorlopen. Dat kan gelijktijdig met de planvorming, waardoor de verwachting is dat de uitvoering van de plannen in de tweede helft van 2018 kan plaatsvinden.

De gemeente wil een samenwerking aangaan met architectenbureau M3 uit Rijswijk voor de verdere uitwerking van het plan en de selectie van de meest geschikte bouwer voor het project. Komende Dinsdag is er een thema-avond georganiseerd voor de leden van gemeenteraad. Die start om 20.00 uur.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen