Archief

Stoere Sem (8) doneert blonde haar aan zieke kinderen

Na drie jaar fanatiek sparen ging deze week de schaar in het haar van Sem. De 8-jarige jongen uit Hoek van Holland doneert zijn 34 centimeter lange haar aan de Stichting Haarwensen, die er pruiken van maakt voor zieke kinderen.

Het was Sems eigen idee om zijn haar te laten groeien. "Hij kwam uit school en zei: 'mam, ik heb iemand gezien die zijn haar liet groeien en dat wil ik ook'", vertelt moeder Bianca. De rest is geschiedenis.

Het was voor Sem Schuurmans niet altijd even gemakkelijk om het haar zo lang te hebben. "Ik heb weleens rot-tijden gehad met dit haar", vertelt Sem stellig. "Na het douchen, het zwemmen, het voetballen". Het lange haar moet natuurlijk telkens gekamd worden voordat er klitten in komen.

Woensdag ging Sem met zijn vader en moeder naar kapper Vanessa in Hoek van Holland. Eerst werden er zeven vlechten van gemaakt waarna één voor één de stukken staart eraf gingen. Ook voor de kapster een bijzondere ervaring. Vanessa: "Ik heb nu vier jongens gehad, waarvan Sem de jongste is die zijn haar doneert. Helemaal leuk en stoer!".

Na een uurtje is het haar er af. "Het voelt lichter en raar. Maar het is wel mooi", zegt Sem blij. De trotse moeder Bianca is er emotioneel onder.

Heb jij ook plannen om je haar te doneren voor zieke kinderen? Kijk dan op www.haarwensen.nl.