Archief
Siilo app

Siilo app

Virtuele samenwerking tussen zorgverleners in de regio

Artsen en andere zorgverleners in onze regio kunnen sinds deze week gemakkelijk en veilig patiƫnteninformatie met elkaar uitwisselen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld onderzoeksuitslagen meteen worden gedeeld met de zorgverleners die daar de beschikking over moeten hebben.

De samenwerking, tussen 850 eerste-, tweede- en derdelijns zorgverleners uit de regio Delft, Westland, Oostland en Nieuwe Waterweg-Noord, gaat via het het beveiligde berichtenplatform Siilo. Zo moet worden voorkomen dat patiƫnteninformatie verstuurd wordt via slecht beveiligde platformen als Whatsapp of e-mail.

Nog niet aangesloten zorgverleners uit de regio kunnen de Siilo app direct downloaden op hun iPhone of Android-telefoon. Na verificatie worden zij automatisch onderdeel van het netwerk indien ze bij hun registratie gebruik hebben gemaakt van hun persoonlijke e-mailadres van hun zorginstelling of een verzoek indienen bij Siilo.

De samenwerking is een initiatief van de regionale Stuurgroep ICT van de zorgregio Delft Westland Oostland en Nieuwe Waterweg Noord (DWO/NWN). DSW Zorgverzekeraar faciliteert de Stuurgroep en is dicht betrokken bij deze initiatieven om een optimale samenwerking in de keten te realiseren.

Categorieen:
Westland Algemeen