Archief

In het OchtendMagazine: 65 jaar na de watersnoodramp

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het vanmorgen met Marcel Houtzager, bestuurslid van Hoogheemraadschap Delfland, over de waternoodsramp die vandaag 65 jaar geleden plaatsvond. Ook bespraken we met Aad Westdijk van de Mitra in Monster wat de lekkerste februaridrankjes zijn.

65 jaar na de watersnoodramp van 1953

In de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953 voltrok zich een van de grootste rampen die ons land gekend heeft, de Watersnoodramp. Inmiddels is dat 65 jaar geleden. Ook voor onze regio had de ramp gevolgen...

Maassluis liep voor een flink deel onder en er kwam zelfs iemand om het leven. 's-Gravenzande bleef juist droog. Zo'n 150 Westlandse vrijwilligers zorgde daarvoor door zandzakken te plaatsen in het gat dat in de duinen was geslagen. En er werd flink geld ingezameld voor de getroffenen in Zeeland. Zeeuwen die geen huis meer hadden, konden terecht in onze regio. Hoe dat allemaal zit, zie je woensdag vanaf 19.00 uur op WOS TV.

We spraken vanmorgen met bestuurslid van het Hoogheemraadschap Delfland Marcel Houtzager over deze ramp.



Wat drinken we tijdens Valentijnsdag en Carnaval?

Februari... Een maand van de liefde vanwege Valentijnsdag, of juist een maand van feest vanwege carnaval? Of toch nog een lege, koude nasleep van de winter? Bij ieder scenerio passen gelukkig lekkere drankjes.Aad Westdijk van de Mitra in Monster vertelt ons precies wat waarbij lekker is!



Wat is er te doen in het WestlandTheater de Naald?



Poll

Er komt een Kromme Jongens meezingavond op de Westland Kross! Welke liedjes ga jij zeker weten meelallen?