Archief

In het OchtendMagazine: Bob Angelo Penning en Erasmusspeld!

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met de gelukkige die de Bob Angelo penning in ontvangst mocht nemen en met de gelukkige die de Erasmusspeld heeft gekregen. Verder praatte Stefan je bij over het afgelopen sportweekend.

Karin Blankenstein wint de Bob Angelo penning

De Bob Angelo Penning van het COC is dit jaar toegekend aan sportactivist Karin Blankenstein uit Naaldwijk.

Karin Blankenstein heeft de Bob Angelo Penning gekregen voor haar jarenlange gepassioneerde inzet voor LHBTI-acceptatie in het voetbal en andere sporten.



Erasmusspeld voor Hoekenees Dick Vermeulen

Dick Vermeulen heeft zaterdag tijdens de Dag van de Hoekenees op het Brinkplein in Hoek van Holland de Erasmusspeld gekregen. De 70-jarige Vermeulen werd door gebiedscommissievoorzitter Klaas de Koning onderscheiden voor zijn jarenlange betrokkenheid bij muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

Vermeulen is al 63 jaar trompettist bij de muziekvereniging. Veel Hoekenezen zullen hem kennen van de 4-mei-herdenkingen. Daar blaast hij al meer dan 45 jaar The Last Post. Daarnaast was hij er onder andere tweede en eerste penningmeester. Inmiddels is hij al ruim tien jaar tweede voorzitter van de vereniging.

Met de Erasmusspeld eert de gemeente Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Vanmorgen spraken we met Dick over deze bijzondere Erasmusspeld.



Wat is er gebeurd het afgelopen sportweekend?

Stefan praat je bij over alles wat je moet weten van het afgelopen sportweekend!